Sunday, July 7, 2013

Jarðarberjasulta með ylliblómasafti / Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft

Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft

Marmelade
Oprskriften er til ca 5-6 glas.

1 kg jordbær (skyllede og halverede)

600 g sukker

1/2 dl vand
1/2 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)

½ pose (ca 12 g) koncerveringsmiddel
(Melatin - den blå pose til mindre sukker)

+ lidt atamon



De ordnede jordbær, sukker, saft og vand bringes i kog og småkoger 15 - 20 minutter uden låg.

Bland dem med en blander. Det gør vi fordi vores børn vil ikke spise marmelade med klumper i.
Rør koncerveringsmiddel op med 1 spsk sukker.
Kog marmeladen op igen.

Rør koncerveringsmiddelet i og rør i imens.

Lad det koge i 1 minut.

Hvis man bruger andet koncerveringsmiddel skal man røre det i efter anvisninger på den valgte produkt.
Kom marmeladen på rengjorte, atamon skyllede glas.

Opbevares i køleskab.


No comments:

Post a Comment